Outplacement

Gaat je werkgever je baan opzeggen, of dreigt er een collectief ontslag door reorganisatie? Daarnaast kan het ook zijn dat jij als medewerker je ‘oude’ functie niet meer kan vervullen. Na een jarenlange dienstbetrekking moet je weer gaan solliciteren. Hoe nu verder?

Een outplacement traject

Dit traject kan ervoor zorgen dat je weer gemotiveerd wordt voor nieuwe mogelijkheden. Zo kan je door een outplacement traject weer de kans krijgen om jezelf verder te ontwikkelen en je kansen op de arbeidsmarkt in kaart te brengen en te benutten. De loopbaanadviseurs van Q2W Mobiliteit helpen jou graag bij het vinden van een nieuwe baan. Het uitgangspunt hierbij is altijd maatwerk en een persoonlijke aanpak.

Onze adviseurs

De Loopbaanadviseurs van Q2W Mobiliteit begeleiden jou tijdens het outplacementtraject, zodat jij weer als een volwaardig werknemer kunt deelnemen aan de arbeidsmarkt. We onderscheiden ons door maatwerk en een persoonlijk aanpak. Samen met jouw vaste loopbaanadviseur ga je een traject aan waarbij stap voor stap wordt bekeken wat het beste voor jou is. Het gehele traject wordt natuurlijk afgestemd op de mogelijkheden die binnen jouw bereik liggen.

Het outplacementtraject bestaat o.a. uit de volgende stappen:

Zelfonderzoek

Vragen die aanbod komen zijn o.a. wat zijn jouw kwaliteiten, werkwaarden, interesses en welke functies passen hierbij.

Oriëntatie en bemiddelingsfase

Vervolgens helpen we je bij het vinden van een baan door mee te zoeken naar vacatures om jouw kansen op een baan te vergroten. Daarbij maken we gebruik van de job search van Q2W Uitzenden en Q2W Werken in de Zorg. We begeleiden je in het opstellen van jouw CV en sollicitatiebrief. Tevens leer je ook jezelf te presenteren tijdens een sollicitatie- of netwerkgesprek.

Plaatsing en nazorg

Nadat je jouw ideale baan hebt gevonden blijven we je indien nodig begeleiden op de werkvloer. Onze Loopbaanadviseurs werken veelal regionaal en hebben een uitgebreid netwerk, daardoor zijn zij goed op de hoogte wat de mogelijkheden zijn op de lokale arbeidsmarkt. Q2W Mobiliteit zorgt ervoor dat jij uiteindelijk zichtbaar en gevonden wordt voor jouw toekomstige werkgever!

Close
Go top