Op zoek naar (nieuw) werk

Q2W Mobiliteit is sterk in outplacement, begeleiding bij spoor 2 trajecten en loopbaanadvisering. Onze missie: mensen die op zoek zijn naar (nieuw) werk op een persoonlijke, doelgerichte en enthousiaste manier naar passend werk begeleiden. Dat doen we vanuit een positief mensbeeld: ieder mens heeft altijd een keuze. Wij helpen bij het maken van die keuzes, zodat je zelfbewust en zelfverzekerd aan je nieuwe baan kunt beginnen.

Outplacement

Gaat je werkgever je baan opzeggen, of dreigt er een collectief ontslag door reorganisatie? Daarnaast kan het ook zijn dat jij als medewerker je ‘oude’ functie niet meer kan vervullen. Na een jarenlange dienstbetrekking moet je weer gaan solliciteren. Hoe nu verder? Een outplacement traject kan ervoor zorgen dat je weer gemotiveerd wordt voor nieuwe mogelijkheden. Zo kan je door een outplacement traject weer de kans krijgen om jezelf verder te ontwikkelen. Dan is een outplacement traject ook de kans om in dienst te blijven voor een andere functie of je kansen op de arbeidsmarkt in kaart te brengen en te benutten. De loopbaanadviseurs van Q2W Mobiliteit helpen jou graag bij het vinden van een nieuwe baan. Het uitgangspunt hierbij is altijd maatwerk en een persoonlijke aanpak.
De Loopbaanadviseurs van Q2W Mobiliteit begeleiden jou tijdens het outplacementtraject, zodat jij weer als een volwaardig werknemer kunt deelnemen aan de arbeidsmarkt. We onderscheiden ons door maatwerk en een persoonlijk aanpak. Samen met jouw vaste loopbaanadviseur ga je een traject aan waarbij stap voor stap wordt bekeken wat het beste voor jou is. Het gehele traject wordt natuurlijk afgestemd op de mogelijkheden die binnen jouw bereik liggen.

Het outplacementtraject bestaat o.a. uit de volgende stappen:
Zelfonderzoek
Vragen die aanbod komen zijn o.a. wat zijn jouw kwaliteiten, werkwaarden, interesses en welke functies passen hierbij.
Oriëntatie en bemiddelingsfase
Vervolgens helpen we je bij het vinden van een baan door mee te zoeken naar vacatures om jouw kansen op een baan te vergroten. Daarbij maken we gebruik van de job search van Q2W Uitzenden en Q2W Werken in de Zorg. We begeleiden je in het opstellen van jouw CV en sollicitatiebrief. Tevens leer je ook jezelf te presenteren tijdens een sollicitatie- of netwerkgesprek.
Plaatsing en nazorg
Nadat je jouw ideale baan hebt gevonden blijven we je indien nodig begeleiden op de werkvloer. Onze Loopbaanadviseurs werken veelal regionaal en hebben een uitgebreid netwerk, daardoor zijn zij goed op de hoogte wat de mogelijkheden zijn op de lokale arbeidsmarkt. Q2W Mobiliteit zorgt ervoor dat jij uiteindelijk zichtbaar en gevonden wordt voor jouw toekomstige werkgever!

Re-integreren in het tweede spoor

Iedere werknemer is wel een keertje ziek, vaak is dit niet langer dan een of twee dagen. Maar in sommige gevallen duurt dit langer, denk aan bijvoorbeeld een burn-out, lichamelijke beperkingen of wellicht een ernstige ziekte. Wat ook de reden is, op enig moment blijkt of besluit de werknemer of de werkgever dat re-integratie op de oude werkplek niet meer mogelijk is. Soms is zelfs terugkeer bij de oude werkgever helemaal uitgesloten, bijvoorbeeld omdat het soort werk waarvoor je als werknemer nog wèl geschikt bent bij de oude werkgever niet bestaat. Of omdat de omstandigheden bij de oude werkgever zodanig zijn, dat een succesvolle terugkeer niet te verwachten is. In dat geval zal Q2W Mobiliteit samen met jou uitkijken naar een andere werkgever. De Loopbaanadviseurs van Q2W Mobiliteit begeleiden jou tijdens het tweede spoortraject, zodat jij weer als een volwaardig werknemer kunt deelnemen op de arbeidsmarkt. We onderscheiden ons door maatwerk en een persoonlijk aanpak. Samen met jouw vaste loopbaanadviseur ga je een traject aan waarbij stap voor stap wordt bekeken wat het beste voor jou is. Het gehele traject wordt natuurlijk afgestemd op de mogelijkheden die binnen jouw bereik liggen.

Het re-integratietraject bestaat o.a. uit de volgende stappen:
Zelfonderzoek
Vragen die aanbod komen zijn o.a. wat zijn jouw kwaliteiten, werkwaarden, interesses en welke functies passen hierbij.
Oriëntatie en bemiddelingsfase
Vervolgens helpen we je bij het vinden van een baan door mee te zoeken naar vacatures of een werkervaringsplek om jouw kansen op een baan te vergroten. Daarbij maken we gebruik van de job search van Q2W Uitzenden en Q2W Werken in de Zorg. We begeleiden je in het opstellen van jouw CV en sollicitatiebrief. Tevens leer je ook jezelf te presenteren tijdens een sollicitatie- of netwerkgesprek.
Plaatsing en nazorg
Nadat je jouw ideale baan hebt gevonden blijven we je indien nodig coachen op de werkvloer.

Onze Loopbaanadviseurs werken veelal regionaal en hebben een uitgebreid netwerk, daardoor zijn zij goed op de hoogte wat de mogelijkheden zijn op de lokale arbeidsmarkt. Q2W Mobiliteit zorgt ervoor dat jij uiteindelijk zichtbaar en gevonden wordt voor jouw toekomstige werkgever!

Loopbaanbegeleiding

Je bent tevreden met je huidige baan, maar onderbewust is er toch iets wat je dwarszit. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging of kun je nog meer uit je baan halen, dit zijn vragen die in ieders loopbaan naar voren komen.
Q2W Mobiliteit helpt je om jouw loopbaan te analyseren en te ontdekken wat jouw drijfveren, interesses en capaciteiten zijn. Deze informatie kan jou helpen bij het nemen van beslissingen of het zetten van vervolg stappen.

Wij bespreken de inhoud en de werkvorm van het traject, daarin staat centraal dat de werkwijze past bij jouw persoonlijke situatie.
Ons loopbaantraject start met een intakegesprek met een ervaren loopbaanadviseur. Op basis van dit gesprek leveren wij een loopbaanplan op maat, dat wij persoonlijk met je bespreken. In dit plan staat beschreven met welke methode jouw loopbaanvraag beantwoord wordt. Hierna gaan wij samen aan de slag om jouw doel(en) te bereiken. Q2W Mobiliteit maakt o.a. gebruik van de TMA testmethode. Mensen zijn namelijk het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt. De TMA talentenanalyse maakt het mogelijk een objectieve, opbouwende en vooral diepgaande analyse van drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden te maken.

Onze loopbaanadviseurs
De loopbaanadviseurs van Q2W Mobiliteit hebben ruim 20 jaar ervaring. Zij zetten hun expertise van loopbaan coaching en kennis van de arbeidsmarkt in, om jouw traject zo uitstekend mogelijk tot een einde te brengen.

ReferentieJan Schellekens, Manager HRM van RSZK

Ik heb vanuit RSZK zeer prettige contacten met Q2W Personeelsdiensten, ze zijn makkelijk benaderbaar en hebben voldoende kennis van zaken. Medewerkers van Q2W doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen!


Pascal Conemans, Hoofd HR Stichting Trajekt

Wij hebben prima ervaringen met Q2W, onder andere bij de inhuur van interim management, maar ook als het gaat om mobiliteitsvraagstukken. Ze zijn innovatief, helder en accuraat.


Jolanda van Kan, Severinus

Severinus werkt al een aantal jaren samen met Q2W voor zogenaamde 2e spoor trajecten. De samenwerking is naar volle tevredenheid. Als werkgever volgen wij de begeleiding aan de zijlijn dankzij regelmatige contacten met Q2W. Zij zijn in staat gebleken onze …


Joost Timp – bedrijfsarts

“Je komt het als bedrijfsarts allemaal tegen, iemand kan niet meer terug in eigen werk. Q2W mobiliteit onderscheidt zich door enthousiasme en gedrevenheid in het begeleiden van cliënten. De kans op resultaat wordt ook in ‘onmogelijke gevallen’ hierdoor vele malen …


Marlies van Elk – de Schakelring

“Sinds 2014 doen wij zaken met Q2W mobiliteit in het kader van spoor 2 re-intergratietrajecten. Wij ervaren net als onze kandidaten het contact als zeer open, korte lijnen en snel schakelen.”

Ervaring en kennis

Q2W Mobiliteit werkt met een team van ervaren coaches, adviseurs en trainers. Al onze medewerkers hebben ruime ervaring op het gebied van re-integratie, outplacement en loopbaanadvisering. Bovendien kennen onze medewerkers de lokale arbeidsmarkt door en door en hebben zij een ruim netwerk in diverse branches. Ons slagingspercentage in de begeleiding van werk naar werk ligt minimaal op 70%.

Zorg en mobiliteit

Q2W Mobiliteit heeft een specialisatie in de gezondheidszorg. Met ruim 16 jaar kennis en ervaring in deze branche plus een zorgachtergrond, hebben de adviseurs van Q2W Mobiliteit een groot netwerk opgebouwd. Wij spreken de taal van zorgmedewerkers en kunnen daardoor goed inschatten hoe de huidige functie en vaardigheden eruit zien. We kunnen deze medewerkers zowel naar een zorgfunctie als naar een andere branche mobiliseren. Of men nu in dienstverband of als ZZP-er aan de slag wil: Q2W Mobiliteit biedt begeleiding op alle niveaus. En vanuit onze passie voor de gezondheidszorg zullen we altijd tot het uiterste gaan voor een succesvolle bemiddeling!

Close
Go top